Facebook
ДГ 74 Дъга
Детска градина в град София

Дейности

 

Детска градина "Дъга" предлага на своите малки възпитаници дейности и занимания, които са извън задължителната програма на детското заведение. 

 5 1. Плуване. Басейнът е с размери - дължина - 9 м., ширина – 5 м., дълбочина от 0,75 м. до 0.95 м. Заниманията по плуване и поддръжката на басейна се осъществява от "Олимпиада спорт клуб". Провеждат се два пъти в седмицата по предварителна програма. Треньор Антоанета Пламенова.
 4

2. Футбол. Заниманията са по два пъти в седмицата от ДФК „Тигрите”-2004г. с треньор Николай Куцаров. В края на годината се провежда футболен турнир на ниво столични детски градини.

 1 3. Приложни изкуства. Заниманията се провеждат  два пъти в седмицата от „АБ-Арт" ООД„ с художниците Виолета и Ангел Бакшеви. Заниманията включват малка пластика – глина, декоративно рисуване, работа с отпадъчни материали, мозайка, колажи и др.
 2 4. Народни танци. Заниманията се провеждат  два пъти в седмицата от Танцово студио "Жени" с хореограф Евгения Гордиенко – бивш танцьор на ДА „Филип Кутев” ,  Децата научават основни стъпки на най-популярните български хора, поднесени и адаптирани за тяхната възраст. Запознават се с основните неща от богатата ритмика на българския фолклор, участват активно в пресъздаване на народни обичаи с характерните за тях танци.
 3 5. Карате. Заниманията се провеждат два пъти в седмицата от Карате клуд "Светлина"  с главен инструктор Светла Костова – член на Българската федерация по карате. Заниманията създават у децата добра двигателна култура, дават основни познания в този вид бойно изкуство, способности за самозащита, подобрена емоционална стабилност, дисциплина, воля.
 11 6. Английски език. Заниманията се провеждат два пъти в седмицата от Езиков Център „АВЕНИР”-ЕООД с преподавател Светла Деянова – специалист с квалификация „Ранно чуждоезиково обучение по английски език”.
 6 7. Ски училище. Провежда се през месец януари, курсът продължава пет дни. Организира се от Ски училище „Де Люси” и се провежда в природен парк - Витоша-"Алеко".
 9 8. Скаутско училище. Провежда се пет дни в началото на месец май. Мероприятието включва туризъм и ориентиране в планината. Обиколка на Витоша, Люлин планина, Плана планина. Провежда се от Ски училище „Де Люси”.
 7 9. Летен лагер. Провежда се в началото на месец юли вече пета година. Продължителност 10 дни.
 10 10. Екскурзии. През месец май по традиция организираме еднодневни екскурзии до различни интересни места.